Fieldstation TERRA (Gaiagraphy) / Locality Grid 1.5 Sittard / 5 – 6 jan 2018 / Sittard

presentacieFlayerRecto-kopieweb

Locality Grid Sittard (LG 1.5)

Als onderdeel van de tentoonstelling “Ecovention Europe” in Museum De Domijnen werd op 21 en 22 november 2017, in samenwerking met locale geomantici jos & Lidy Van Wunnik en Bernardus Ruwette het “Locality Grid” Sittard (LG 1.5) vormgegeven.

‘Locality Grid Sittard’ (LG 1.5) is een alignatie van 84 kwartskristallen die in een welbepaalde vorm in de aarde zijn ingegraven nadat ze werden ‘opgeladen’ door het bronwater van de ‘Geleenbeek’, kristal-tekenworkshops, meditatieve praktijken en ‘sensory emancipation experiments’ op verschillende krachtplekken in Sittard.

De vorm bestaat uit een gelijkzijdige driehoek, gevormd door ‘Jardin d’Isabelle’, ‘Kollenberg’, ‘Stadspark’ en de geologische breuklijn ‘Feldbiss’. Langsheen de zijden van de driehoek en op verschillende plekken op de ‘Feldbiss’ hebben we kristallen ingegraven en daarmee het Sittard-raster geïntegreerd in een groter geologisch en geomantisch verhaal. Het beeld van een driehoek en een slang die doorheen de driehoek loopt, is geïnspireerd op het sterrenbeeld ‘Caput serpens’. Een herinnering aan Asclepios, waarbij in de dans met de slang zich een gelaagd verhaal ontvouwt over het creëren, voelen en onderzoeken van ieders relatie met de Aarde.

5 january 2018 / 11h-17 / presentatie van LG 1.5  met zweethutceremonie door Bernard Crijns aan de bron van de Geleenbeek / Boerderij “Benzenraderhof”, Bremersweg 11, 6419 Heerlen

6 january 2018 / 11h-17h / presentatie van LG 1.5 in het Museum De Domijnen, gevolgd door een heerlijke vegetarische lunch (10€) en de interventie “Walking the Locality Grid 1.5”.

Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk, maar inschrijving is noodzakelijk voor 02/01/2018 :

info.ecole.mondiale@gmail.com

 

———————————————————————————————————————————————–

Locality Grid Sittard (LG 1.5)

As part of “Ecovention Europe”, Ecole Mondiale (EM) created on 21 and 22 november 2017 in collaboration with local geomants Jos & Lidy Van Wunnik and Bernardus Ruwette the “Locality Grid Sittard (LG 1.5)”.

“Locality grid Sittard” (LG 1.5) is an alignment of 84 quartz crystals that are in-earthed in a specific site-related form. The quartz crystals were charged by the sourcewater of the “Geleenbeek”, by crystal-drawing-sessions, meditative practices and sensory emancipation experiments on different power-spots in Sittard.

The form consists of an equilateral triangle determined by “Jardin d’Isabelle”, “Kollenberg”, “Stadspark” and the geological fault line “Feldbiss”. On the lines of the triangle and on several places on the “Feldbiss” we have inearthed crystals and integrated the Sittard grid into a larger geological and geomantic story.

The image of a triangle and a serpent running through the triangle is inspired on the stellar constellation “Caput serpens”. Remembering Asclepios, dancing with the snake and producing a multilayered narrative about ameliorative practices, aimed at creating, feeling and inquiring one’s relation with the Earth.

5 january 2018 / 11h-17 / Celebration of the LG 1.5 with a sweat-lodge ceremony, lead by Bernard Crijns at the source of the Geleenbeek and its beautiful scenery / Boerderij “Benzenraderhof”, Bremersweg 11, 6419 Heerlen

6 january 2018 / 11h-17h / presentation of the LG 1.5 at Museum De Domijnen followed by a great vegetarian lunch (10€ ) and “Walking the Locality Grid 1.5” with EM-interventions.

These activities are free, but inscription is necessary before 02/01/2018 :

info.ecole.mondiale@gmail.com

LGprintok

Schermafbeelding 2017-11-29 om 11.47.46Schermafbeelding 2017-11-29 om 11.41.52 info.ecole.mondiale@gmail.com

* A “locality grid” (LG) is an alignment of quartz crystals that are in-earthed in a site-related form.